Matej cerkvenik S.P.
Servisiramo računalnike na domu
Vso zlonamerno programsko opremo lahko odstranite sami tako, da imate na računalniku nameščen antivirusni program. Ta se mora samodejno dnevno posodabljati, za to se izogibajte demo ali crack verzijam. Demo verzije so v nekaterih primerih boljše kot nič, vendar večinoma nimate toliko zaščite kot pa s licenčno kupljeno programsko opremo!
 
 
Če pa prejmete virus, ki vam zablokira računalnik, tako da ne morete niti zagnati antivirusnega programa, je pa to težavo veliko težje odpraviti, v nekaterih primerih pa je sploh ni mogoče rešiti in preostane vam samo ponovna naložitev operacijskega sistema.
 
Vsem strankam, ki se sesuje OS zaradi katere koli napake (virus, druge težave,...), ponujamo brezplačno kopiranje vaših podatkov(slike, glasba, drugi dokumenti...) tako da kljub temu da se na računalnik ponovno naloži OS, starih datotek ne izgubite. Ta storitev je že vključena v ceno brisanja starega OS in namestiev novega OS na računalnik. Če trdi disk ni fizično pokvarjen, lahko vaše podatke rešimo.
 
Odstranjujemo tudi virus, ki je zadnje čase kar pogost in uporabnikom povzroča veliko problemov, saj vam omenjena zlonamerna programska koda javi, da morate plačati kazen policiji. Poleg tega vam onemogoči tudi delo z računalnikom. 
V nekaj primerih je možno virus onesposobiti, tako da ponovna inštalacija OS ni potrebna. 
 
V izugib okužbi z zlonamernimi programskimi kodami,imejte na računalniku nameščen licenčen antivirusni program, ne odpirajte priponk neznanih pošiljateljev, ne posredujte svojih podatkov neznanim ljudem, uporabljajte licenčno programsko opremo, redno posodabljajte sistem in programe, ter ko ne uporabljate računalnika ga izklopite iz interneta, saj tako preprečite vdor v računalnik.